Tócóskerti Disc Golf Park

A Margit téren található disc golf park Debrecen első fix kosaras pályája, amely 2021. augusztus 14-én nyílt. A pályát a Debreceni Frizbi Sportegyesület építette a Debrecen Város Polgármesteri Hivatalának hozzájárulásával, és néhány nagylelkű magánszemély, illetve helyi vállalkozás támogatásával. A park mindenki számára nyitott, bárki, bármikor ingyenesen használhatja a biztonsági előírások figyelembe vételével.

Korongok

A játékot alapvetően bármilyen frizbivel lehet játszani. Aki szeretné kipróbálni, hogy a versenyzők milyen korongokat használnak, a Debreceni Frizbi Sportegyesület edzésein térítés nélkül kölcsönözhet frizbiket. A kölcsönzésért nem kell bérleti díjat fizetni, de 1.000 Ft letétet kell elhelyezni, ami a korong leadásakor visszajár.

Szabályok

Ismerkedj meg az alábbi szabályokkal, keresd meg az 1-es dobópontot, a hozzá tartozó kosarat, és már indulhat is a játék.

1. Az első dobást a dobópontból kell dobni. Ezt követően pontosan onnan dobj tovább, ahol a frizbi megállt. Ezt folytasd, amíg a korongod a kosárba nem kerül.

2. Amikor befejezted a kosarat, számold össze, hogy hány dobásból sikerült teljesítened, majd menj tovább a következő kosár dobópontjára.

3. A játék végén az nyer, akinek az összes kosár lejátszásához a legkevesebb dobásra volt szüksége.

Biztonsági figyelmeztetés

A pályának otthont adó területet járókelők, kutyasétáltatók, szaladgáló gyerekek és pihenni vágyó felnőttek is használják, ezért nagyon fontos, hogy a dobás előtt győződj meg róla, hogy a dobással senkit vagy semmit nem veszélyeztetsz!