Pénzügyek

Az edzéseken való részvételért egyesültünk tagdíjat szed. A kezdők egy hónapos türelmi időt kapnak, az új játékosoktól tehát csak attól az időponttól kérjük a tagdíj befizetését, amikor eldöntötték, hogy szeretnének ezzel a sporttal komolyabban is foglalkozni. A tagdíj összegét minden év elején a közgyűlésen határozzuk meg (2018-ban 15.000Ft/fő/év). Féléves vagy negyedéves bontásban is fizethető, és SZÉP kártyát is elfogadunk.

Az edzésre járás költségei mellett a versenyzéssel kapcsolatos kiadásokkal kell még számolni. A versenyek költségét az útiköltség, a nevezési díj, illetve a szállás és étkezés ára határozza meg. Egy egynapos budapesti verseny kb. 7.000,-Ft/fő terhet szokott jelenteni a résztvevőknek.

A nehéz anyagi helyzetben lévő játékosainkat igyekszünk pénzügyileg is segíteni. A FreeBees ösztöndíjat azok számára hoztuk létre, akiknek még nincs keresete, és családjuk anyagi helyzete miatt a frizbis eseményeken nem tudnak vagy csak nagyon nagy áldozatok révén tudnának részt venni. Minden év februárjáig lehet rá pályázni, és az elmúlt években átlagosan 15.000Ft – 20.000Ft ösztöndíjban részesültek a támogatást igénylő játékosok.

Edzés helyszínek

Az edzéseinket március és október között szabadtéren tartjuk. Az év ezen időszakában akkor is szabadban edzünk, ha esik az eső vagy fúj a szél, de természetesen szélsőséges időjárási körülmények között (pl.: villámlás, extrém hideg, jégeső, kánikula, stb.) szüneteltetjük a tréningeket. A november és február közötti időszakban jön el a terem frizbi szezon. Ilyenkor iskolai tornatermekben tartjuk az edzéseket.

Az aktuális edzés időpontok és helyszínek a Játékosoknak -> Edzések menüpontban érhetők el.

Felszerelés

A frizbizéshez nincs szükséges speciális felszerelésre. Rendszerint sportos ruházatot használunk, teremben tornacipőt, szabadban stoplis cipőt húzunk. Hideg időben jól jön a technikai aláöltözet, meleg nyári napokon a napellenző sapka. Az egyesület biztosítja az edzésekhez szükséges korongokat, és a versenyzéshez az egységes mezt. Azok a tagok, akik szeretnének saját korongot, kedvezményes áron (2018-ban 2.500Ft-ért) vásárolhatnak maguknak korongot.

Biztonság

Az egyesületi edzéseket szakképzett edzők tartják, a versenyekre rendszerint különjáratú busszal, hivatásos sofőrrel utazunk. A versenyengedélyt kiváltó játékosaink a Magyar Olimpiai Bizottságnak köszönhetően balesetbiztosításban is részesülnek, amely az edzéseken és versenyeken felmerülő balesetekre nyújt fedezetet. (részletek: http://olimpia.hu/versenyengedely-biztositas-2) A versenyengedély a Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség által szervezett versenyeken, például az országos bajnokságon kötelező. Az engedély díja 2018-ban 1.000Ft/fő/év.

Kontakt

Az edzésekkel, versenyekkel kapcsolatos bármely kérdésben Fodor László áll rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken:

  • telefonszám: +36-harminc-636-3888
  • email: freebees.debrecen@gmail.com