Akik egyetértenek egyesületünk szemléletmódjával, és anyagilag is szeretnék segíteni céljaink elérését, több lehetőség közül válaszhatnak. Működésünk támogatására az adó 1% felajánlása kínál egyszerű megoldást, az utánpótlásprogramunk és versenyeink támogatására szponzorációs szerződések formájában van lehetőség, a tehetséggondozás támogatására pedig a FreeBees Ösztöndíj Alapba történő adományfizetéssel van mód.

Adó 1%

Az egyesületünk közhasznú civil szervezet, és jogosult a személyi jövedelem adóból származó 1%-os felajánlások fogadására. Ezek a felajánlások fontos részét képzik az egyesületi költségvetés bevételi oldalának, azért minden év elején kampányt szoktunk indítani, és a munkatársakat, ismerősöket, rokonokat és szülőket tájékoztatjuk a felajánlási lehetőségről. A NAV-tól így érkező összegeket a működési költségeinek fedezésére fordítjuk, leginkább az edzések pályabérleti díjára. Lényegében az 1%-oknak köszönhető, hogy a tagdíjat ilyen alacsony szinten tudjuk tartani.

Az adó 1% felajánlásához nincs más teendő, mint az adóbevallás megfelelő oldalán, vagy a NAV-nak benyújtandó nyilatkozaton feltüntetni az egyesület nevét és adószámát. Ehhez az alábbi adatok kellenek:

  • nevünk: Debreceni Frizbi Sportegyesület
  • adószámunk: 18996153-1-09

Szponzoráció

Utánpótlásprogramunk projektjeihez és az egyesület által szervezett versenyek lebonyolításához rendszerint segítségül hívjuk a helyi vállalkozásokat. Nagylelkű támogatóinknak köszönhetjük, hogy az évente megrendezésre kerülő Debreceni Diák Ultimate Bajnokság minden résztvevő csapatnak értékes ajándékokat tudtunk átadni az elmúlt években. A debreceni cégek hozzájárulása nélkül a magyar junior válogatottnak esélye sem lett volna részt venni a 2016-os junior ultimate világbajnokságon, és a Debrecenben rendezett Ifjúsági Ultimate Európa Kupa sem jöhetett volna létre a támogatók közösségi felelősségvállalása nélkül.

A jövőben is várjuk a helyi közösségért tenni akaró vállalkozások felajánlásait. A támogatásért cserébe azt tudjuk vállalni, hogy a szponzorált rendezvénnyel kapcsolatos kiadványokon, plakátokon, valamint az egyesületünk és a verseny honlapján a felajánlást tevő vállalatot feltüntetjük a  a támogatóink sorában. Továbbá lehetőségünk van rá, hogy a rendezvény helyszínén (pl.: a mérkőzések ideje alatt) jól látható helyen helyezzünk ki támogatótól kapott reklámhordozó eszközt (pl.: molinó, roll-up, stb.).

Ösztöndíj Adomány

Egykori FreeBees játékosokkal összefogva 2016-ban hoztuk létre a FreeBees Ösztöndíj Alapot, azzal a céllal, hogy támogassuk az egyesület azon fiatal tagjait, akik még nem keresők, és a szülők anyagi helyzete miatt problémát okoz nekik eljutni olyan versenyekre, amelyek nagyobb anyagi áldozattal járnak. Például ha valamelyik debreceni tehetség tudása alapján tagja lehetne a válogatottnak, de nem tudja vállalni a kitűzött verseny költségeit vagy a felkészüléssel együtt járó kiadásokat, akkor az ösztöndíjon keresztül tudjuk őket támogatni. Az alap tehát nem az egyesület működését finanszírozni, hanem célzott támogatást tesz lehetővé egyének számára.

Ebben a fundrising folyamatban elsősorban a régi FreeBees tagokra számítunk, de kívülről érkező felajánlásokat is szívesen fogadunk. A felajánlásnak nincs alsó és felső korlátja. Az alap szemlélete az, hogy sok kicsi, sokra megy. Az egyesület alábbi számlaszámára várjuk az adományokat. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy „ösztöndíj adomány”.

  • bankszámla tulajdonosa: Debreceni Frizbi Sportegyesület
  • bank neve: B3 Takarék Szövetkezet
  • bankszámlaszám: 72900628-10502187-00000000
  • IBAN formátum: HU48-7290-0628-1050-2187-0000-0000
  • BIC code (SWIFT): TAKBHUHB
  • közlemény: „ösztöndíj adomány”