Köszöntő

Üdvözöljük a kedves látogatót a 2021-es Disc Golf Országos Bajnokság weboldalán. A rendezvény a Magyar Repülő Korong Szövetség 2021-es évi hivatalos országos bajnoksága, amely PDGA C-tier besorolású verseny. Az alábbiakban elsősorban a versenyzők számára nyújtunk tájékoztatást a verseny lebonyolításával és a nevezés mentével kapcsolatban. Az itt szereplő egyes pontok még módosulhatnak. E változásokról időben tájékoztatást fogunk nyújtani.

eredménykövetés eredménykövetés

Elérhetőségek

A verseny szervezője a Debreceni Frizbi Sportegyesület. A főszervezői teendőket Tóth Péter látja el, a versenyigazgató Veres Balázs.

Tóth Péter pepe.toth[kukac]gmail.com

+36-húsz-258-5858

Veres Balázs vbalazs09[kukac]gmail.com

+36-harminc-519-7658

Kategóriák

 • A versenyen kizárólag azok a játékosok indulhatnak, akik rendelkeznek a Magyar Repülő Korong Szövetség által kiállított, 2021-es évre vonatkozó versenyengedéllyel. (versenyengedélyekkel kapcsolatosan információk)
 • A versenyen a PDGA osztályozás szerinti MP40, FP40, MPO, FPO, MJ18, FJ18 kategóriákat indítjuk. Amennyiben egy kategóriában nincsen legalább 5 jelentkező, úgy az adott kategória nem indul, és az ide jelentkező játékosokat automatikusan átsoroljuk a saját nemük szerinti nyílt kategóriába (MPO, FPO). A nyílt kategóriák a jelentkezők számától függetlenül elindulnak.
 • A 40 év feletti kategóriákba (MP40 és FP40) azon játékosok jelentkezhetnek, akik 1981-ben vagy azelőtt születtek, a 18 éven aluli kategóriákba (MJ18 és FJ18) pedig azok a játékosok, akik 2003-ban vagy azután születtek.
 • A verseny kategóriánkénti győztesei jogosultak lesznek a 2021-es Disc Golf Magyar Országos Bajnok cím viselésére.

Dátumok

A verseny 3 napos, és 2021. augusztus 27-29. között kerül megrendezésre. A játékosok naponta egy, legalább 18, legfeljebb 21 lyukas kört játszanak „golf start” formátumban. A főbb határidőket alább foglaljuk össze.

 

szállás előjelentkezés 2021.04.30.
regisztráció 2021.07.20.
nevezési díj fizetés 2021.08.10.
pálya véglegesítése 2021.08.13.
gyakorló nap 2021.08.26.
1. kör 2021.08.27.
2. kör 2021.08.28.
3. kör 2021.08.29.

Helyszín

A verseny helyszíne a Vekeri-tó környéke, amely Debrecentől 10 km-re az Erdőspusztákon található, és kedvelt pihenőhely. A Vekeri-tó a Kati-ér megduzzasztásával létrehozott tó, amely az évtizedek alatt nádas-gyékényes vadvízzé alakult. A területet telepített ligeterdők, fahidak és piknikhelyek teszik hangulatossá. A területen különösen sok a mogyorós pele és változatos a gombavilága.

A környéken magas a kullancsveszély, ezért a résztvevőket arra kérjük ennek figyelembevételével, saját felelősségük tudatában vegyenek részt a rendezvényen.

Pályaterv

Regisztráció

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött. Nem csak a versenyzőknek, hanem a kísérőiknek is regisztrálnia kell július 20. napjáig az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezési felülten a személyes adatok és a versenykategória mellett az étkezési igényekre is rákérdezünk. A szállásigényeket nem ezen a felületen, hanem közvetlenül a szállásadó felé kell jelezni. A regisztráció a nevezési és étkezési díj utalásával válik véglegessé.

regisztrációs űrlap regisztrációs űrlap

Nevezési díj

A nevezési díj a verseny mindegyik kategóriájában 12.000,-Ft/fő. A kísérőknek nem kell nevezési díjat fizetnie. A nevezési díj az étkezési díjjal együtt augusztus 10. napjáig utalással fizetendő a DFSE bankszámlájára. (Figyelem! A szállásdíj közvetlenül a szálláshely szolgáltatónak fizetendő.)

A nevezési díjat a verseny szervezési költségeinek (pl.: területhasználat, díjazás, logisztika, közösségi terek, PDGA díj, stb.) fedezésére fordítjuk, annak megfizetése feljogosít a versenyen versenyzői minőségben történő részvételre, illetve a belépésre a péntek és szombat estére szervezett közösségi eseményre.

Étkezés

A versenyzők számára a pálya és a javasolt szállás hely között található Bóbitás Étteremben kínálunk közös étkezési lehetőséget. Az étkezési igények felmérésére április 30. napjáig kérünk visszajelzést a résztvevőktől a szállás előjelentkezéssel együtt (lásd lentebb). A menüsort és költségeit az igényfelmérést követően egyeztetjük az éteremmel, majd azt követően publikáljuk ezen az oldalon. A végleges étkezési igényt a nevezési űrlapon kell jelezni július 20. napjáig, az étkezési díj a nevezési díjjal együtt fizetendő augusztus 10. napjáig.

Fizetés

A nevezési és étkezési díjat augusztus 10. napjáig az alábbi bankszámlára kell elutalni. Készpénzes fizetési lehetőség nincs. (Figyelem! A szállásdíj közvetlenül a szálláshely szolgáltatónak fizetendő.)

számlatulaj Debreceni Frizbi Sportegyesület
bankszámlaszám 72900628-10502187-00000000
számlavezető Takarékbank Zrt.
összeg nevezési + étkezési díj
közlemény DGOB – név

Szállás

A verseny résztvevői számára a Vekeri-tó közvetlen szomszédságában található Dorkász Pihenőparkban kínálunk több típusú szállás lehetőséget. A javasolt szálláshely nagy előnye, hogy közvetlenül a pálya és az étterem mellett található, és közös esti kikapcsolódásra is lehetőséget kínál, tehát a versenyzéshez és feltöltődéshez szükséges minden feltétel sétálási távolságon belül elérhető. A versenyzők és kísérőik az alábbi szállástípusok között választhatnak.

típus leírás Ft/fő/éj
faházak 4 vagy 8 fős szobák, emeletes tábori ágyakkal, közös vizesblokkal (140 férőhely) 2.600
bungalók 3, 4 vagy 5 fős szobák, komfortos ágyakkal, önálló vizesblokkal (28 férőhely) 3.900
nyaralók 4, 5 vagy 6 fős, két hálószobás nyaralók, önálló vizesblokkal és konyhával (36 férőhely) 4.500
motelek 2-3 fős vagy 6 fős apartmanok galériával, önálló vizesblokkal és konyhával (30 férőhely) 4.500

Szállásfoglalás

Fontos, hogy az előző pontban leírt szállás előjelentkezés még nem minősül érvényes szállásfoglalásnak. A szállásigényeket közvetlenül a Dorkász Pihenőparknak küldött email üzenetben vagy telefonon kell jelezni, és a szállásdíj is a Pihenőpark felé fizetendő.

email dorcascenter@gmail.com
telefon +36 52 441 119
honlap https://www.dorkasz.hu/kapcsolat#pihenopark

Közösségi program

A versenyzők számára pénteken és szombaton a kora esti órákban a Dorkász Pihenőpark nagysátrában vagy kedvezőtlen időjárás esetén a konferencia termében biztosítunk laza hangulatú kikapcsolódási lehetőséget. Lesz lehetőség baráti beszélgetésekre, zenehallgatásra és táncolásra.

Napi programbontás

A pénteki és szombati versenynap az alábbi napirendet követi. A vasárnap abban különbözik az alábbiaktól, hogy a verseny befejezése után közvetlenül eredményhirdetés történik. A verseny legkésőbb vasárnap 16:00-kor befejeződik.

08:00-09:30 reggeli a Bóbitás Étteremben
10:00-16:00 verseny a disc golf pályán
17:00-19:00 vacsora a Bóbitás Étteremben
19:00-21:00 közösségi program a Dorkászban

Önkéntesek

A verseny szervezői feladatainak ellátására önkénteseket toborzunk. Várjuk azoknak a sportkedvelő lányoknak, fiúknak, fiataloknak és idősebbeknek a jelentkezését, akik szívesen részt vennének e különleges sportág országos szintű versenyének a megvalósításában, gyönyörű környezetben.

Az önkéntesek amellett, hogy beleláthatnak egy színvonalas rendezvény szervezői munkáiba, olyan helyszíni feladatokat látnak majd el, mint kosár és terelő szalagok és karók kihelyezése és begyűjtése, kosár felügyelet, korongjelölés, vizesballon feltöltés és tájékoztatási teendők. E munkáért cserébe faházas szállást, étkezési ellátást, apró ajándékot, napvédő sapkát és szuper hangulatot tudunk felajánlani. Középiskolások számára az elvégzett feladatok kapcsán közösségi szolgálat teljesítéséről szóló igazolást is tudunk kiadni.

Van lehetőség arra is, hogy valaki csak egy-két nap, délelőtt vagy délután önkénteskedjen.

jelentkezek önkéntesnek jelentkezek önkéntesnek

Regisztrált résztvevők

(frissítve: 2021.08.22.)

FPO

Almásiné Makai Angéla

Csepeli Alíz

Kallós-Balogh Piroska

Petróczy Anna

MPO

Almási Bálint

Almási Dávid

Fodor Dániel

Kazai Bálint

Korompai Hunor

Kovács Tamás

Szuszik Csanád

Veres Balázs

MP40

Csepeli György

Fodor László

Hatvani Dániel

Hatvani Róbert

Kazai János

Porhanda Zsolt

Szabó Ákos

Tóth Péter

Kísérő

Fodor Samu

Fodor Vince

Fodorné Érsek Kitti

Komarovszky Zsófia

Kovács-Varga Flóra

Michaletzky Anna

Szabó Csepke

Szabó Hunor

Szabó Örs

Szűcs Kinga

Tóth Melinda

Szállás előjelentkezés

A szállásszervezés megkönnyítése érdekében a résztvevőket arra kérjük, hogy legkésőbb április 30. napjáig adják le előzetes szállásigényüket az alábbi linken elérhető online űrlapon. A határidőig beérkező igényeket összesítjük, és foglalást adunk le a Dorkász Pihenőpark vezetése felé. Az előjelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel, de nem minősül érvényes szállásfoglásnak sem, viszont azok számára, akik nem vesznek részt az előjelentkezésben, nem tudjuk garantálni a szabad szobákat. Az előjelentkezésre azért van szükség, mert a Dorkász Pihenőpark táborok, ifjúsági találkozók, egyházi rendezvények kedvelt helyszíne, és a DGOB résztvevők által várhatóan nem használt szálláshelyeket e határidő után értékesíteni fogják.

szállás előjelentkezési űrlap szállás előjelentkezési űrlap

OB pályázat

Egyesületünk pályázatot adott be a 2021-es Disc Golf Országos Bajnokság megrendezésére. A pályázati anyag benyújtásával egyidőben elérhetővé tettük a tervezett verseny főbb részleteit ezen az oldalon. A pályázat elbírálása még nem történt meg, és pozitív döntés estén a verseny itt szereplő részletei is módosulhatnak.

Két verseny egy helyen

Akárcsak az elmúlt két esztendőben, az országos bajnoksággal azonos helyszínen és vele megegyező dátummal egy amatőr verseny is zajlik. A DGOB a Magyar Repülő Korong Szövetség 2021-es évi hivatalos országos bajnoksága, míg a VI. DDGO a Debrecen Disc Golf Open hatodik kiírása. Mindkettő PDGA C-tier verseny lesz, és a két verseny részletei sok tekintetben megegyeznek. A főbb eltérések alább foglaljuk össze.

DGOB 2021

 • A versenyen kizárólag azok a játékosok indulhatnak, akik rendelkeznek a Magyar Repülő Korong Szövetség által kiállított, 2021-es évre vonatkozó versenyengedéllyel. (versenyengedélyekkel kapcsolatosan információk)
 • A versenyen a PDGA osztályozás szerinti MP40, FP40, MPO, FPO, MJ18 és FJ18 kategóriákat indítjuk. Amennyiben egy kategóriában nincsen legalább 5 jelentkező, úgy az adott kategória nem indul, és az ide jelentkező játékosokat automatikusan átsoroljuk a saját nemük szerinti nyílt kategóriába (MPO és FPO). Az MPO és az FPO kategóriák a jelentkezők számától függetlenül elindulnak.
 • A 40 év feletti kategóriákba (MP40 és FP40) azon játékosok jelentkezhetnek, akik 1981-ben vagy azelőtt születtek, a 18 éven aluli kategóriákba (MJ18 és FJ18) pedig azok a játékosok, akik 2003-ban vagy azután születtek.
 • A versenyen való induláshoz aktív 2021-es PDGA tagság szükséges.
 • A verseny kategóriánkénti győztesei jogosultak lesznek a 2021-es Disc Golf Magyar Országos Bajnok cím viselésére.

VI. DDGO

 • A versenyen bárki, bármilyen adminisztratív korlátozás nélkül elindulhat.
 • A versenyen a PDGA klasszifikáció szerinti amatőr kategóriákat hirdetjük meg, és kizárólag a nemek szerinti megkülönböztetést alkalmazzuk (MA1 és FA1). Ebbe a kategóriába lesznek besorolva a PDGA szempontból egyébként profinak minősülő versenyzők is.
 • Aktív PDGA tagság nem szükséges.
 • A verseny győztesei lesznek az VI. DDGO bajnokai.